Brussel en platteland

Voor wie: bovenlokale cultuurwerking: netwerk van vrijetijds- en cultuurbeleidscoördinatoren, netwerk van cultuur- en gemeenschapscentra, regiobib.
Wanneer: donderdag 8 juli van 9u30 tot 15u30.
Waar: Gaasbeek Dorp

‘De tuin van Brussel’, zo wordt het Pajottenland nog wel genoemd. Het Pajottenland  heeft een unieke identiteit als groene regio in de schaduw van onze hoofdstad. Het kenmerkend, open en rurale karakter van het landschap wordt aangevuld met veel stedelijke elementen. De wisselwerking tussen stad en platteland is dan ook onmiskenbaar aanwezig is onze regio. Brussel als bruisende stad en cultureel knooppunt tegenover de rust en vrede op het platteland. Eeuwenlang waren ze elkaars natuurlijke vijanden, die stad en dat platteland: wat de een door te groeien innam, was immers het verlies van de ander.  Nu er nog nauwelijks vrije open ruimte is om het platteland te compenseren, kunnen we niet anders dan de kloof eindelijk proberen dichten. 

In dit avontuur nemen we je graag mee op een fietstocht doorheen onze prachtige regio, langs stad en platteland en staan we stil op punten waar stad, platteland, erfgoed, kunst- en cultuur elkaar kruisen , en wat ons dus verbindt.   

En als jij nu denkt ‘glooiend landschap’, amaai mijn kuiten?!  Geen nood we voorzien elektrische fietsen voor een extra duwtje in de rug. Dus ook jij, en je kuiten, kunnen mee. 

Smeer die kuiten en fiets mee

%d bloggers liken dit: