Geheugen van de streek

Een geheugen voor de toekomst

Voor wie: iedereen kan deelnemen aan de fotowedstrijd
Wanneer: van 1 juli tot 30 september 2021
Waar: online op de webstek van je favoriete enyclopedie

Je geheugen in actie – inspirerende workshops

Tijdens de zomermaanden boosten we je digitale kennis met 2 inspirerende workshops. Kom alles te weten over hoe je jouw kennis kan bijdragen aan de grootste online encyclopedie Wikipedia en/of leer hoe je foto’s, video’s en geluidsfragmenten kan toevoegen op Wikimedia commons.

Van 1 juli tot 30 september nodigen we je uit om je foto’s van erfgoed (gebouwen, historische landschappen, tradities, processies, volkssporten, ambachten, streekgerechten …) en cultuur op te laden via Wikimedia Commons. De 10 beste foto’s worden in het najaar tentoongesteld én krijgen naast een prijs ook een plekje in het herfst/winternummer van het streekmagazine PenZine. Grasduin dus zeker in je digitale fotocollectie, in je fotoboeken op zolder of ga op stap en laat je inspireren door je gemeente.

Bovendien doen alle foto’s die gemaakt worden onder de noemer “Wiki loves PZ” ook mee met de nationale fotowedstrijd “Wiki loves Heritage”. Meedoen is dus de boodschap.

Tijdens de zomermaanden koppelen we ook een wekelijkse fotochallenge aan de wedstrijd. Iedere maandag om 12u lanceren we een nieuw thema op onze sociale media en selecteren we een winnende foto uit de uploads. De winnaars krijgen telkens een boekenpakket en handige wandelgids om het Pajottenland en Zennevallei nog meer te gaan verkennen.

  1. Stenen van de streek
  2. Sporen in de streek
  3. Feest in de streek
  4. Geheugen van de streek
  5. Kleur van de streek
  6. Smaak van de streek
  7. Werk in de streek
  8. Kunst in de streek
  9. Mensen in de streek
  10. Thuis in de streek

Iedereen wint

Iedereen die deelneemt aan de fotowedstrijd krijgt van ons een fotomagneet van hun beste ingestuurde foto. Wiki loves PZ … een fotowedstrijd die letterlijk blijft plakken!

Het geheugen als inspiratie

Het verleden inspireert, onze streek inspireert, beelden inspireren. éminence van de poëzie Ivo van Strijtem en jong talent laten zich in het najaar inspireren door het visuele geheugen van Pajottenland & Zennevallei dat tijdens de zomer vorm kreeg. Ze selecteren uit alle inzendingen dat ene beeld dat hen kan beroeren tot poëzie. Het resultaat is een drieluik dat op diverse plaatsen in de regio te bewonderen zal zijn. 

%d bloggers liken dit: