Smaak van de streek

Voor wie: (oud)-bestuurders van de cultuurregio en collega’s (lokale besturen, cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken en cultuurregio), lokale erfgoedactoren (heemkundige kringen, erfgoedverenigingen …)
Wanneer: donderdag 23 september 2021 vanaf 15u.
Waar: Dominicanessenklooster, Herne

Erfgoed smaakt naar meer! En culinair erfgoed in het bijzonder. Sinds het project “In Brussel ge(s)maakt? Een wisselwerking met Vlaams-Brabant” (2013) draagt de cultuurregio de typische smaken van het Pajottenland en Zennevallei een warm hart toe. Eten doet immers iedereen en voeding is niet alleen een product van en voor feest en troost, het is één van de belangrijkste dragers van onze cultuur en historiek. We hebben allemaal wel een lievelingsgerecht of speciale herinneringen aan lambiek met een klontje suiker of witloof in hesperollekes.

In dit avontuur gaan we aan de kook. We vroegen 5 (nieuwe) inwoners naar hun signature dish en doken naast in de Pajotse caserollen van Gemma ook in de kookpotten van Svetlana, Omar, Rosaly en Ibtissam. Tijdens de week van de smaak trakteren we je op smaakvolle filmpjes van heinde en ver. 

En we slijpen ook zelf onze koksmessen en rollen Kastrol uit! Masterchef-gewijs nodigen we je uit voor kookwedstrijdje met een mysterybox met lokale ingrediënten. Stel dus snel een team samen met je collega’s en wie weet nemen jullie op 23 september de gouden spatel in ontvangst…

Laat je innerlijke keukenprins(es) schitteren en doe mee!

%d bloggers liken dit: